Voeg een mooie kleur toe!

Geniet je ook zo van deze mooie zomer? Misschien heb je nog lekker vakantie. Of ben je je alweer langzaam aan het voorbereiden op ‘de tweede helft’van het jaar? Bij mij is het in de zomer altijd rustiger op kantoor. Dit jaar hadden we daarom bedacht om zomerworkshops te organiseren voor iedereen die niet op vakantie was. Zo kwam het dat ik in mijn lunchpauze aan 30 enthousiaste collega’s mocht vertellen over kleur en stijl op je werk.

Passend gekleed?

Het ging over ‘passend’ gekleed gaan. Wat is dat nu eigenlijk? Voor mij betekent het dat het past bij wat je die dag gaat doen. Maar ook dat het past bij jou, bij jouw persoonlijkheid. Ben je graag op de voorgrond, ben je enthousiast? Dan kun je veel kleur en opvallende prints in je kleding gebruiken. Neem je graag de leiding? Dan is de stijl van je kleding strak en zakelijker. Blijf je juist liever op de achtergrond? Dan draag je rustige kleuren en zachtere vormen. Alles is goed en er zijn veel combinaties mogelijk. Zolang het maar bij jou past en laat zien wie jij bent!

Trendkleuren

Hoe je ook bent, wat je voorkeur of kledingstijl ook is, het is altijd leuk om kleur toe te voegen aan je uiterlijk. Het maakt je outfit bijzonder en sprankelend. En nu het najaar er weer aankomt, kun je hier alvast bekijken welke kleuren je in de winkel gaat tegenkomen.

Of je nu houdt van warme herfsttinten, van pastel of van felle kleuren: er is voor elk wat wils. Scooter is nu al mijn favoriet. Ik zag deze kleur al in combinatie met Alhambra bij Dante6, geweldig! Wat is jouw favoriet?!

Misschien vraag je je af wat bij jou past of hoe je die kleuren kunt gaan combineren met de kleding in je kast. Donkerblauw en grijs zijn echte basiskleuren, die kun je met alle andere kleuren matchen. Een lichte kleur is altijd mooi in de buurt van je gezicht, bijvoorbeeld een shirtje onder je jasje. En vind je een kleur mooi maar erg opvallend? Begin dan met een klein beetje, bijvoorbeeld in een sjaal.

Een paar  ideeën voor mooie combinaties:

  • Mood indigo broek met Crabapple blouse en een beetje Spectrum blue in een print of accessoire.
  • Jasje in Autumnal met Dusk blue shirtje en Peacot als basis.
  • Vest Potting soil met Orchid haze shirt en Golden rod rok, als je durft!
  • Alhambra trui, Natural grey rok met een sjaal in bright white en scooter.
  • Peacot en Golden rod, met een heel klein beetje Peach blush of Pastel lilac.

Ik ben heel benieuwd wat jij van deze kleuren vindt.  En ik hoor graag in welke kleurencombinatie we jou dit najaar gaan zien. Mooi als je dat hieronder met me wilt delen!

PS In mijn e-book deel ik tips om er elke dag professioneel uit te zien en tegelijk een professionele twist toe te voegen aan je uiterlijk. Je kunt het hier downloaden.

Laat een reactie achter