BEN IK WEL GOED GENOEG?

Al jaren werkte ik als jurist bij de overheid. Iedereen zag me als succesvol en noemde me ‘inspirerend’. Zelf voelde ik dat helemaal niet zo. Ik twijfelde bij elk nieuw project weer aan mijn eigen toegevoegde waarde. Dan vroeg ik me af wat mijn collega’s aan mij zouden hebben. Ik durfde vaak niet te zeggen wat ik dacht, omdat ik bang was dat anderen het raar zouden vinden. Elke keer als ik een fout had gemaakt, schaamde ik me.

Ik merkte ook aan mezelf dat ik nieuwe en grote dingen uitstelde, zelfs als ik het heel graag wilde. Zo wilde ik niet meer als jurist werken en veel liever als trainer en coach. Toch ging ik lange tijd niet actief op zoek naar zo’n baan, omdat ik dacht: “Zou ik het wel kunnen? Wat voeg ik toe? Waarom zouden ze mij willen?”

Ik deed er alles aan om niet te laten blijken dat ik me zo voelde. Inmiddels had ik veel aan persoonlijke ontwikkeling gedaan en verschillende coach-, kleur- en stijlopleidingen gevolgd. Ik wist dus goed hoe ik mijn onzekerheid kon verbergen door de juiste dingen te zeggen en er perfect uit te zien. Maar die onzekerheid voelde ik nog steeds. Altijd weer dat stemmetje: ben ik wel goed genoeg? Ik deed zo hard mijn best om mijn onzekerheid te verbergen, dat ik altijd gespannen was. Ik wilde niets liever dan met een ontspannen en zelfverzekerd gevoel door het leven gaan.

CD8020F2-2224-4223-8BBB-C9D7950CED1E

VOL ZELFVERTROUWEN

Ik kwam erachter dat ik vooral heel kritisch en negatief over mezelf was. Tien jaar geleden had ik voor het eerst een coach, die me grotendeels van mijn perfectionisme af hielp. In de coachopleidingen die ik afgelopen jaren zelf heb gevolgd, heb ik geleerd om alle goede en minder goede dingen in mezelf te accepteren. De negatieve gedachten in mijn hoofd heb ik kunnen ombuigen naar positief, door te kijken naar wat ik wel kan en waar ik goed in ben. Ik voel me zelfverzekerd over mijn toegevoegde waarde en ik accepteer dat er dingen zijn die anderen beter kunnen dan ik. Mijn sterke punt? Anderen inspireren en aanmoedigen om op hun eigen, unieke manier een bijdrage te leveren. Ik maak graag alles wat er al is nog een beetje mooier of beter!

Ik heb geleerd dat niet alles ‘perfect’ hoeft om toch goed genoeg te zijn. Nu vraag ik me niet langer af wat anderen van mij vinden. Ik ga uit van wat ik zelf te bieden heb. Vaak ben ik in een team degene die de sfeer en de samenwerking in de gaten houdt en de creatieve ideeën aandraagt. Nu durf ik te zeggen wat ik ergens van denk zonder me ongemakkelijk te voelen, ook als dat iets is wat ik 'aanvoel' zonder feitelijke onderbouwing. Verder twijfel ik niet langer over mijn uiterlijk en trek ik met een goed gevoel de kleurrijke kleding en bijzondere combinaties aan die ik zelf mooi vind.

LOOPBAANSWITCH

Ik werk nog steeds vier dagen per week bij de Rijksoverheid. Als programmamanager bij Intercoach houd ik me nu bezig met het organiseren en faciliteren van coaching en training. Ook die stap heb ik dus gezet! Op vrijdag en zaterdag coach ik in mijn eigen praktijk talentvolle vrouwen die het onbestemde onzekere gevoel hebben dat ze op een dag door de mand zullen vallen, naar meer zelfvertrouwen, ontspanning en lef, zodat zich zekerder voelen en dat ook durven te laten zien.

Als coach ben ik rustig en geduldig, maar ook scherp en vol energie. Ik daag mijn coachees graag uit met onverwachte vragen en creatieve, kleurrijke opdrachten.

YOU DO YOU

Er is lef voor nodig om altijd en overal jezelf te zijn. Maar als je eenmaal de moed hebt om het op jouw manier te doen, wordt alles leuker en makkelijker!

 

E626AEAF-A457-488C-807F-A8EBC900E397

EEN KIJKJE IN MIJN LEVEN

  • Ik kom heel netjes en georganiseerd over. Maar je hebt nog nooit een grotere chaos gezien dan mijn bureau tijdens een werkdag. En dan kun je nog niet eens in mijn hoofd kijken!
  • Ik ben behoorlijk spiritueel, leef met de maan en volg mijn Human Design. Als je met me praat merk je daar niks van: ik houd het nuchter en feitelijk.
  • Mijn kleding is kleurrijk, hip en lijkt perfect op elkaar afgestemd. Maar als je goed kijkt is er altijd een afwijkend kleurtje of detail. Als het net niet klopt, dan past het bij mij!
  • Ik eet en leef heel gezond. Toch is mijn dieet niet compleet zonder witte wijn en pure chocola.
  • Ik heb al jaren verkering met Arthur. Ik ben graag bij hem in Rijswijk, maar vind het ook heel fijn om alleen in mijn eigen appartement in Rotterdam te zijn.
  • Elk jaar in januari ga ik met mijn beste vriendin naar Parijs om drie dagen te shoppen in de uitverkoop. Traditiegetrouw starten we al in de Thalys met wijn en hapjes.
  • Sporten is mijn ultieme uitlaatklep. Ik geef spinninglessen op een sportschool en ik doe graag bodyattack en yoga.

WIL JIJ JE OOK ZELFVERZEKERD VOELEN?

Yes, mijn verhaal spreekt je aan en jij wilt ook meer lef, kleur en zelfvertrouwen! Dat kan als je mijn coachtraject of een kleurworkshop volgt. Met dit formulier kun jij jou interesse aangeven of meer informatie opvragen. Heb je andere een vraag? Vul dan ook het formulier in en dan neem ik snel contact met je op!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please enter a valid phone number.
Please type your message.

 

Marlies Offerman

Schiehavenkade 422 | 3024 EZ Rotterdam

tel. 06 405 82 461  | info@marliesofferman.nl

privacyverklaring

algemene voorwaarden