Over mij

kleurenborder

Van kleurrijk naar ingetogen 

Kleuren en kleding waren vroeger voor mij een middel om me uit te drukken.  Als kind was ik gek op verkleden, ik maakte mijn eigen sieraden en ik stelde ‘etalages’ samen met bijzondere combinaties van mijn eigen kleding. Ook op het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam en tijdens mijn studententijd in Maastricht was mijn kleding eigenzinnig en kleurrijk. Ik droeg het liefst dingen die niemand anders had. De kleuren en stijl van Oilily zijn voor mij altijd een inspiratiebron geweest.  Daar kwam verandering in toen ik ging werken.

Ben ik wel goed genoeg?

In de serieuze wereld moest mijn uiterlijk vast ook serieus worden, dacht ik. Ik koos voor rustig en onopvallend. Onbewust ging ik veel minder van mezelf laten zien, in mijn kleding en in mijn gedrag. Mensen dachten bijvoorbeeld altijd dat ik heel gestructureerd, deskundig, geordend en precies was. Terwijl ik mezelf zou omschrijven als flexibel, sociaal, gericht op actie en gek op onverwachte gebeurtenissen.

Ik heb me daarom lang afgevraagd of ik wel goed genoeg was in mijn werk. Totdat een coach me liet inzien dat de dingen die ik altijd als mijn zwakte had gezien, juist mijn kracht waren: de sfeer aanvoelen, mensen verbinden, zaken vanuit een ander perspectief bekijken. Ik realiseerde me ook dat ik altijd had geprobeerd iets anders te laten zien. Ik ging mijn werk op mijn eigen manier doen, zonder me af te vragen wat anderen daarvan vonden. En ik ging me kleden zoals het bij mij past: zakelijk en kleurrijk tegelijk. Het zorgde ervoor dat ik in een ongelofelijke flow kwam!   

En weer terug naar kleurrijk

Ongeveer op datzelfde moment besloot ik de opleiding tot image consultant te gaan volgen bij Art of Image. Daar leerde ik de theorie achter de dingen die ik altijd op gevoel had gedaan. Eindelijk kon ik woorden geven aan stijl en kleur. Ik begreep daarna ook waarom ik me goed en zelfverzekerd voelde in kleurrijke kleding en bijzondere combinaties. Ik snapte waarom ik kleding koos die soms pas een paar jaar later in de mode kwam. Alles viel op zijn plek: ik wist hoe ik mezelf weer kon uiten met mijn kleding! In mijn imago-adviezen kan ik mensen juist daarom goed laten inzien wie zij zijn en hoe zij hun bijzondere persoonlijkheid aan de buitenwereld kunnen laten zien. En ik doe nu wat ik het liefste doe: mensen inspireren met kleur en stijl. 

Er goed uitzien is een keuze

Om me heen zie ik veel vrouwen die zichzelf tekort doen door zich onopvallend te kleden. Zij weten niet hoe zij het anders zouden kunnen doen. Mijn visie op imago-coaching is dat iedereen mag laten zien hoe bijzonder hij of zij is. Als je weet waar je op moet letten als je kleding koopt, kom je een heel eind. Kleur doet daarbij heel veel, maar ook de juiste pasvorm, de modellen en kledingstijl. Met wat tijd, aandacht en lef daaraan toegevoegd, kan iedereen er elke dag geweldig uitzien!

Als je me zou kennen, zou je weten dat ik:

Moeilijk kan kiezen, omdat ik van zoveel dingen houd. Daarom combineer ik graag: een mooi jurkje en sneakers, kennis en gevoel, een goed glas rode wijn met pure chocolade, de drukte van de stad en de rust van mijn appartement met uitzicht over de Maas.

Elk jaar in januari met mijn beste vriendin naar de uitverkoop in Parijs ga.

Heel veel sport. Ik houd van de groepslessen van Les Mills en ik ben gecertificeerd RPM-instructeur. Verder doe ik aan hardlopen en yoga.

Naast een digitale agenda nog steeds een papieren versie heb. Omdat het zo fijn is om leuke dingen op te schrijven.

Alles doe met een twist. Het hoeft niet zo serieus!

Ja, ik wil ook laten zien wie ik ben!

Neem dan contact op


tel. 06 405 82 461  |
info@marliesofferman.nl

Marlies Offerman | Schiehavenkade 422 | 3024 EZ Rotterdam

Wil je weten hoe ik met je gegevens omga?
Download dan hier mijn privacy verklaring

 

 

kleurenanalyse stijladvies