foto 10 website

BEN IK WEL GOED GENOEG?

Die vraag beheerste jarenlang mijn leven. Ik startte ruim 20 jaar geleden als jurist bij de Rijksoverheid, groeide snel door naar projectleider en daarna programmamanager. Iedereen zag me als succesvol. Ze noemden me ‘autonoom’, ‘creatief’ en ‘inspirerend’. Zelf wist ik ergens wel dat ik goed bezig was, maar ik voelde het helemaal niet zo. Bij alles wat ik deed, twijfelde ik aan mijn eigen toegevoegde waarde. 

Uitstelgedrag

Ik vroeg me bij elk nieuw project af wat mijn collega’s aan me zouden hebben. Ik durfde in vergaderingen vaak niet te zeggen wat ik echt dacht, omdat ik bang was dat anderen het raar zouden vinden. Nieuwe en grote dingen stelde ik uit, zelfs als ik het heel graag wilde. Zo wilde ik niet meer als jurist werken en veel liever als trainer en coach. Toch ging ik lange tijd niet actief op zoek naar zo’n baan, omdat ik dacht: “Zou ik het wel kunnen? Wat voeg ik toe? Waarom zouden ze mij willen?”

Ik wist het perfect te verbergen

Ik deed er alles aan om niet te laten blijken dat ik me zo voelde. Vijftien jaar geleden had ik voor het eerst een coach, die me van een groot deel van mijn perfectionisme in de praktijk af hielp. Ik was niet meer constant mijn eigen werk aan het checken en ik durfde al veel meer van mezelf te laten zien. Daarna heb ik veel aan persoonlijke ontwikkeling gedaan en ook verschillende kleur- en stijlopleidingen gevolgd. Ik wist dus goed hoe ik mijn onzekerheid kon verbergen door de juiste dingen te zeggen en er perfect uit te zien. Maar die onzekerheid voelde ik nog regelmatig. Elke keer weer dat stemmetje: ben ik wel goed genoeg? Ik deed zo hard mijn best om mijn onzekerheid te verbergen, dat ik altijd gespannen was. Ik wilde niets liever dan met een ontspannen, vrij en zelfverzekerd gevoel door het leven gaan.VOL ZELFVERTROUWEN

Ik kan nu mezelf zijn

Dat onzekere gevoel van ‘Ben ik wel goed genoeg?’ zat diep. Daar ben ik mee aan de slag gegaan in een aantal verdiepende coachopleidingen. En met succes… In die opleidingen heb ik echt geleerd om alle goede en minder goede dingen in mezelf te accepteren. Ik vind mezelf goed genoeg en daardoor kan ik nu mezelf zijn, op mijn werk en daarbuiten. Ik vraag me niet langer af wat anderen van mij vinden: ik ga uit van wat ik zelf te bieden heb en ik durf me uit te spreken. Over mijn toegevoegde waarde voel ik me zelfverzekerd en ik accepteer dat ook ik niet perfect ben, Tot slot twijfel ik niet langer over mijn uiterlijk en trek ik met een goed gevoel de kleurrijke kleding en bijzondere combinaties aan die ik zelf mooi vind.

Programmamanager, trainer en coach

Dit alles geeft me rust en vrijheid, naast zelfvertrouwen. Nu kan ik zelf ook voelen wat anderen jaren geleden al in mij zagen: de creativiteit, de autonomie (altijd mijn eigen weg gaan) en ook het succes. Mijn talent is om anderen te inspireren en aan te moedigen om op hun eigen unieke manier een bijdrage te leveren. En mijn grootste succes is dat ik daar nu ook mijn werk van heb kunnen maken. Als programmamanager bij InterCoach (de coachpool van de overheid) houd ik me vier dagen per week bezig met persoonlijke ontwikkeling, coaching en training. 

Op vrijdag en zaterdag begeleid ik in mijn eigen coachpraktijk succesvolle, hoogopgeleide vrouwen met veel talenten, die wel wéten dat ze goed zijn maar het niet zo voelen, naar meer zelfvertrouwen, rust en ontspanning, zodat zich zelfverzekerd voelen en dat ook durven te laten zien.

Als coach ben ik rustig en geduldig, maar ook scherp en vol energie. Ik daag mijn coachees graag uit met onverwachte vragen en creatieve, kleurrijke opdrachten.

YOU DO YOU

Er is lef voor nodig om altijd en overal jezelf te zijn als je slim, creatief en gevoelig tegelijk bent. Maar als je eenmaal de moed hebt om het op jouw manier te doen, wordt alles leuker en makkelijker!

13666B4D-DFBD-454E-9215-A1CD5E5668E5

EEN KIJKJE IN MIJN LEVEN

  • Ik kom heel netjes en georganiseerd over. Maar je hebt nog nooit een grotere chaos gezien dan mijn bureau tijdens een werkdag. En dan kun je nog niet eens in mijn hoofd kijken!

 

  • Ik ben behoorlijk spiritueel, leef met de maan en volg mijn Human Design. Als je met me praat merk je daar niks van: ik houd het nuchter en feitelijk.

 

  • Mijn kleding is kleurrijk, hip en lijkt perfect op elkaar afgestemd. Maar als je goed kijkt is er altijd een afwijkend kleurtje of detail. Als het net niet klopt, dan past het bij mij!

 

  • Ik eet en leef heel gezond. Toch is mijn dieet niet compleet zonder witte wijn en pure chocola.

 

  • Ik heb al jaren verkering met Arthur. Ik ben graag bij hem in Rijswijk, maar vind het ook heel fijn om alleen in mijn eigen appartement in Rotterdam te zijn.

 

  • Elk jaar in januari ga ik met mijn beste vriendin naar Parijs om drie dagen te shoppen in de uitverkoop. Traditiegetrouw starten we al in de Thalys met wijn en hapjes.

 

  • Sporten is mijn ultieme uitlaatklep. Ik geef spinninglessen op een sportschool en ik doe graag bodyattack en yoga.

WIL JIJ JE OOK ZELFVERZEKERD VOELEN?

Spreekt mijn verhaal je aan en je ook meer zelfvertrouwen en kleur in je leven? Dat kan als je mijn coachtraject of een kleurworkshop volgt. Met dit formulier kun jij jou interesse aangeven of meer informatie opvragen. Heb je andere een vraag? Vul dan ook het formulier in en dan neem ik snel contact met je op!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please enter a valid phone number.
Please type your message.

 

Marlies Offerman

Schiehavenkade 422 | 3024 EZ Rotterdam

tel. 06 405 82 461  | info@marliesofferman.nl

privacyverklaring

algemene voorwaarden