Oranje nikes

Code Oranje

Je kent het wel…

Zo’n veel te drukke werkdag, waarna je hoofd overuren blijft maken. Lastige analyses die je nog moet uitwerken blijven ronddwalen in je gedachten. Je bedenkt steeds weer nieuwe klusjes die je eigenlijk nog had willen doen. En dan had je ook nog een aanvaring met een collega die je altijd het gevoel geeft dat je ongeschikt bent voor je werk.

Zo’n dag had ik vandaag.

En als dit voor jou herkenbaar is, zul jij je ook vaak afvragen hoe je op zo’n moment je hoofd leeg maakt. Hoe zorg je dat er niet in blijft hangen? Ik heb er de afgelopen jaren mijn methodes voor ontwikkeld.

Een ervan is mijn verkorte versie van mediteren. Ik heb echt geen zin om heel lang op een kussentje te gaan zitten. Maar zeven minuten (met de timer op je telefoon!) met je ogen dicht op je ademhaling letten, is voor mij een wondermiddel. Daarna is mijn hoofd rustig en zie ik alles wat ik hiervoor beschreef van een afstand. En dan lijkt het altijd minder erg.

Ook kleding en vooral de kleur ervan kan je helpen je beter te voelen.

Zo hebben lichtblauw en zachtgroen op veel mensen een rustgevend en kalmerend effect. Denk maar aan operatiekamers en de kleur van de kleding van het verplegend personeel daar. Ook een blauwe zee of de mooie groene natuur heeft dat effect. Rustgevend was voor mij vandaag niet genoeg. Dus ik gooide het over een andere boeg…

Oranje nikesMijn hoofd was zo vol dat ik echt even stoom moest afblazen. Daarom ging ik na mijn werk naar mijn favoriete les op de sportschool. Ik weet niet of je bekend bent met BodyAttack, maar na 20 minuten hap je alleen nog naar adem en denk je helemaal niks meer. Het is wel heel erg vrolijk!

Om in de goede stemming te komen, trok ik een oranje shirtje en mijn knaloranje Nikes aan. Oranje is de kleur die staat voor avontuur en plezier. Oranje houdt ervan om te spelen, van vrijheid en gezelligheid. Mensen die graag oranje dragen, zien het leven als een feest. Een heel geschikte kleur dus, als je minder stress, minder controle en meer plezier wilt! Na een uur rennen en springen stond ik met een bezweet hoofd en een goed gevoel weer buiten.

Natuurlijk met het goede voornemen om me nooit meer zo druk te maken…

Wat doe jij om na een drukke dag weer rust en plezier te krijgen? Ik lees graag hier jouw tips!

Laat een reactie achter