IMG_6913

ZICHTBAAR ZELFVERZEKERD

Coachtraject

Voor de buitenwereld is het plaatje perfect en toch voelt het voor jou niet zo.

Jouw carrière liep ongepland, maar steeds een stapje hoger en verder. Je ontwikkelde je vanuit de inhoud naar de rol van coachend leidinggevende en vernieuwer, die altijd ziet wat er beter kan in de processen of de samenwerking. Nu ben je op de plek waar anderen jou als hun leider zien: je neemt je teams mee om samen een doel te halen. Maar zelf zie je je helemaal niet als leider, omdat je ergens altijd nog twijfelt aan jezelf. Je weet wel dat je goed bent in je werk, maar je weet ook hoe moeilijk je het vindt om beslissingen te nemen en je echt uit te spreken. Nieuwe uitdagingen, hoe leuk ze je ook lijken, stel je uit omdat je je afvraagt of je het wel goed genoeg doet. Je durft lang niet altijd te zeggen wat je echt denkt. En als je je wel hebt uitgesproken, kun je je achteraf nog heel lang druk maken of je dat wel had moeten doen.  Misschien is dat perfecte plaatje wel het probleem: wat als anderen erachter komen dat jij helemaal niet zo goed bent als zij denken?Herken je dit?

 • Op je werk gaat een interessant vernieuwend project starten. Jouw leidinggevende denkt meteen aan jou en vraagt of jij het wilt gaan leiden.Je krijgt carte blanche: je mag zelf bedenken hoe en wat. Je voelt je vereerd en onmiddellijk bekruipt je ook een beklemmend gevoel. Kun je die hoge verwachtingen wel waarmaken? Als je na lang aarzelen ‘ja’ hebt gezegd, stel je het steeds uit om echt te beginnen. Je durft tegen je collega’s niet te zeggen hoe je hiermee worstelt. Uiteindelijk lever je wel steeds werk op, maar het beklemmende gevoel blijft. Jij vraagt je constant af of het wel goed genoeg is wat je doet.

 

 • Je begint aan een nieuwe opdracht op je werk. Je krijgt een team dat je erbij helpt. Je vindt het leuk, maar je weet ook niet precies wat er van je wordt verwacht. Het team kijkt wel verwachtingsvol naar jou. Dat maakt je ongemakkelijk. Bij elke beslissing die je moet nemen, bekruipt de twijfel je: ga je wel de goede kant op? Is iedereen het ermee eens? Je lijkt aan de buitenkant zelfverzekerd, maar van binnen gaat je gevoel alle kanten op. Je hebt het gevoel dat je alle kanten op wordt geslingerd. Het lijkt wel alsof je helemaal niet meer weet wat je zelf wilt.

 

 • Een collega geeft tijdens een vergadering luid en duidelijk zijn kritische mening over jouw onderwerp. Hij klinkt stellig en overtuigend en de anderen knikken instemmend. Maar jij weet dat het nergens op slaat wat hij zegt. Je ergert je aan zijn gedrag en als je eerlijk bent, voel je je ook persoonlijk aangevallen. Je zou hem van repliek willen dienen, maar in plaats daarvan hoor je jezelf zwakjes wat argumenten naar voren brengen. Veel liever had je je uitgesproken over zijn gedrag en de regie over jouw onderwerp weer teruggepakt. Maar dat doe je niet. Het is tenslotte 'maar een gevoel' en je wilt wel dat het klopt wat je zegt. Je blijft achter met het gevoel dat je bent overruled. 

 

 • Je gaat een cursus volgen over persoonlijk leiderschap. Je kijkt ernaar uit en je vindt het spannend tegelijk. Op de eerste dag maak je kennis met de andere deelnemers. Je doet je best om steeds nieuwe, beleefde vragen stellen en geïnteresseerd te doen. Je bent de hele tijd bezig zo goed mogelijk voor de dag te komen, maar je voelt je heel onbeduidend tussen die mensen, die allemaal al zo zeker van zichzelf lijken. Zij zijn vast allemaal veel slimmer en veel verder dan jij. Ze zullen zich wel afvragen wat jij daar komt doen…

 

 • Voor je werk ga je naar een bijeenkomst met collega’s van andere vestigingen.  Al dagen van tevoren maak je je er druk over. Je kent niemand echt goed. Je vraagt je af of je genoeg kennis hebt, of jouw bijdrage interessant genoeg is en of je genoeg aanspraak zult hebben. Je bent ook onzeker over wat je aan moet. Je wilt graag goed voor de dag komen, niet saai, maar zeker ook niet te opvallend. Met een knoop in je maag trek je je veilige donkerblauwe jurkje maar weer aan en hoop je er het beste van te maken. Na afloop is het je meegevallen. Maar dan baal je weer dat je vooraf niet wat zelfverzekerder en meer ontspannen was en toch gewoon had aangetrokken wat je zelf mooi vindt.

 

Hoe zou het voor je zijn...

 • Als jij je op je werk wel zelfverzekerd voelt en vol vertrouwen de leiding durft te nemen, zonder je de hele tijd af te vragen of het wel goed genoeg is?

 

 • Als jij je eigen beslissingen durft te nemen en kunt uitproberen en experimenteren, zonder je steeds af te vragen wat anderen ervan vinden?

 

 • Als jij erop kunt vertrouwen dat jouw invalshoek en gedachten een mooie aanvulling zijn op de mening van anderen en je ook in een stevige discussie kunt zeggen wat jij ervan denkt, zelfs als dat heel anders is dan wat anderen zeggen?

 

 • Als je blij en met plezier naar een groep met nieuwe mensen kunt gaan, met iedereen ontspannen een leuk gesprek kunt voeren en jij je daarbij niet meer druk maakt over wat ze van jou denken?

 

 • Als jij je goed en zelfverzekerd voelt over jezelf en je uiterlijk en je ook met je kleding kunt laten zien wie jij bent?

 

Ook jij kunt dat zelfvertrouwen vinden!

Je kent dat onzekere gevoel al jouw hele leven zo goed en je denkt dat het nu eenmaal bij jou hoort. Je drang om het goed te doen heeft je gebracht tot waar je nu bent. Maar nu merk je aan alles dat het tijd is voor een nieuwe versie van jou. Eentje die zichzelf kan zijn en kan laten zien wat ze waard is, zonder er zelf aan te twijfelen. Je weet alleen niet hoe.

Het kan echt: jezelf zijn, zonder je in te houden of steeds aan te passen. Je ruimte innemen op een manier die bij jou past en je er ook nog zelfverzekerd bij voelen. In het coachtraject Zichtbaar zelfverzekerd leer je vol zelfvertrouwen jouw plek in te nemen en je te laten zien op een manier die bij jou past.

 

Wat houdt het traject in?

 • Zes individuele coachsessies (5 van 75 minuten en 1 van twee uur) - live in Rotterdam of online.
 • Huiswerkopdrachten tussendoor, zodat je nog meer inzichten krijgt en er ook tussen de sessies door bewust mee bezig blijft.
 • Je krijgt jouw Persoonlijke Krachtrapport met de kleuren van jouw succes en geluk en een imago-advies.
 • Het traject duurt circa vier maanden.

 

 

Aan het einde van het traject:

 • Twijfel jij niet langer aan jezelf en ga je vol vertrouwen in jezelf en jouw kwaliteiten aan de slag, ook met nieuwe en uitdagende opdrachten. 

 

 • Voel jij je zelfverzekerd en durf je uit te gaan van wat jij voelt en denkt. Je kunt er erover uitspreken en je bent minder bang voor kritiek, ook in lastige situaties.

 

 • Voel je je ontspannen in gezelschap van andere mensen en vertrouw je op jezelf. Je laat je je niet langer tegenhouden door wat je denkt dat anderen van jou vinden.

 

 • Heb jij het gevoel dat je jezelf kunt zijn in elke situatie. Je vergelijkt je niet meer steeds met anderen en je maakt je niet kleiner dan je bent. 

 

 • Heb je ervaren hoe jij je eigen keuzes kunt maken, zonder je af te vragen of  je doet ‘wat hoort’, en je daar ook ontspannen en goed bij te voelen.

 

YES, IK WIL ME GRAAG ZELFVERZEKERD VOELEN (en dat ook laten zien!)

COACHTRAJECT

Jouw investering:

Je investering voor dit coachtraject is 1.197 euro (of twee termijnen van 615 euro), vrij van btw.

 

TESTIMONIALS

Yvonne R:

Ik heb genoten van de waardevolle gesprekken met Marlies. Doordat Marlies heel goed luistert en
reflecteert, creëert zij een warme sfeer, waardoor ik vertrouwen had om mijn verhaal te delen.

De betekenis van mijn persoonlijke krachtrapport met de kleuren vormde de rode draad tijdens onze
gesprekken. De kleuren werkten voor mij heel herkenbaar.

Marlies heeft me geholpen om “oud zeer”kwijt te raken en bood me handvatten om mijzelf te accepteren, waardoor ik mij veel zelfverzekerder voel in werkoverleggen en in communicatie met collega’s. Elk coachingesprek gaf me nieuwe energie en een positief gevoel. Door Marlies voel ik me niet alleen meer zeker van binnen, maar laat het ook door middel van mijn persoonlijke kleuren van buiten zien. Dankjewel Marlies!

Yvonne A:

Marlies is een toegankelijke enthousiaste coach die veel creativiteit gebruikt in haar traject. De betekenis van kleuren vormen de methodiek tijdens de gesprekken. Deze kleuren en haar vragen geven concrete handvatten om aan het denken gezet te worden. Daarnaast geeft ze veel ruimte om je welkom bij haar te voelen en laat ze ook veel van haar zelf zien en dat is prettig. Door het coachtraject heb ik meer acceptatie wie ik ben en dat dit helemaal ok is. Voel me zelf meer relax in contact met anderen. Ondanks dat de thema’s soms zwaar kunnen zijn, brengt Marlies een bepaalde luchtigheid en humor met zich mee. Je gaat altijd bij Marlies weg met een goed gevoel en een glimlach op het gezicht. Dankjewel Marlies!

Heleen

Ik vond het fijn om met Marlies te praten, omdat ze goed luisterde naar mijn verhaal en daarop een passende aanpak vond. Ondanks mijn sceptische houding, wist Marlies me wel elke keer te overtuigen en bewees het tegendeel. Op de werkvloer durf ik vaker mijn mening te uiten en meer mijzelf te zijn. Daarnaast ben ik (vaker) minder streng voor mezelf en ben ik minder bang om fouten te maken. Marlies kwam snel tot de kern en ze toonde veel erkenning voor mijn vraagstukken. Door de erkenning, voelde het veilig om alles te bespreken met haar.

Annemijn:

Marlies wekt heel veel vertrouwen en is heel toegankelijk en warm in haar communicatie. Ze stelt je op je gemak en maakt de afstand heel klein, waardoor je als coachee snel open en eerlijk bent. Ze schakelt gemakkelijk en beweegt flexibel mee op hoe een gesprek verloopt in wat ze voorstelt aan werkvormen. Ze weet goed de vinger op de zere plek te leggen en daarmee inzichten boven tafel te krijgen.

Contact

Ben je enthousiast geworden en wil je weten of dit traject ook geschikt is voor jou? Of heb je een vraag? Vul het formulier in en dan ontvang je van mij snel een reactie. 

Ik kom graag met je in contact! 

Bedenktijd

Je hebt 14 dagen bedenktijd na je aankoop. Je kunt in de bedenktijd annuleren, waarbij Marlies Offerman alleen de eventueel al gemaakte kosten in rekening brengt. Alle informatie over de bedenktijd, producten retourneren of wat je kunt doen als je een klacht hebt over Marlies Offerman vind je op de pagina bedenktijd en klachten.

Veelgestelde vragen

Kan mijn werkgever dit traject betalen?

 • Veel van mijn klanten zijn serieus bezig met hun loopbaan en de manier waarop zij hun werk doen. Zelfvertrouwen maakt daar een belangrijk onderdeel van uit. Zij krijgen het traject dan ook vergoed van hun werkgever of zij kunnen hun budget voor persoonlijke ontwikkeling hiervoor inzetten. Neem contact met me op als je de mogelijkheden wilt bespreken!

Ik heb al veel gedaan aan persoonlijke ontwikkeling. Is dit dan nog iets voor mij?

 • In elke fase van je leven en je loopbaan kom je weer voor nieuwe uitdagingen te staan. New level, new devil. Met alles wat je al weet en hebt geleerd, kun je jezelf verder helpen en soms is het fijn om daar hulp bij te hebben van iemand die je de juiste vragen stelt en je op weg helpt. Juist als je al veel aan je zelf en je thema's hebt gewerkt, kan het je veel brengen.

Hoe zit het met de kleur in de coaching? 

 • Je doet vooraf een test, waarin de kleuren die horen bij jouw 'binnenkant' naar voren komen.  Kleur is in de coaching een hulpmiddel, omdat het veel over jou en je voorkeuren vertelt. Soms leidt het traject ertoe dat er andere, nieuwe kleuren in je leven komen. Je gaat er in elk geval bewuster mee om. Vaak zorgt het er ook voor dat je meer kleur gaat gebruiken in je kleding. Een mooi side-effect!

Ik heb al eens een kleurenanalyse of stijladvies gedaan. Zitten die hier nu ook in? 

 • In de coaching werken we vooral met de kleuren van jouw binnenkant. Er is een sessie van 120 minuten waarin we samen kijken naar jouw uiterlijk en imago. Hoe kun jij jouw professionaliteit, persoonlijkheid en zelfvertrouwen ook aan de buitenkant laten zien? In deze sessie gaan we in op jouw vragen en behoefte. Het kan een kleuranalyse zijn, een stijladvies of een combinatie van beide.

Welke coachingmethode gebruik je? 

 • In de verschillende coachopleidingen die ik heb gevolgd, heb ik veel verschillende methodieken geleerd. Ik maak veel gebruik van systemisch (met opstellingen) en lichaamsgericht coachen. Ook gebruik ik voice dialogen en elementen van NLP en Transactionele Analyse. De psychologie van kleur loopt overal doorheen en zou je als rode draad kunnen zien. Mix & match, zo omschrijf ik mijn stijl. Per sessie bekijken we wat jij nodig hebt en waar jij behoefte aan hebt.

 

 

Contact

Ben je enthousiast geworden en wil je weten of dit traject ook geschikt is voor jou? Of heb je nog een andere vraag? Vul het formulier in en dan ontvang je van mij snel een reactie. 

Ik kom graag met je in contact!